Olen nüüdseks teinud esimesed sammud raadioteel juhitavate lennukite hobbi poole...asi meeldib ja jätkan samas vaimus

Lennutamise platsil on püsti toigas mille külge paned pesulõksu oma kanali numbriga. Või auto antenni külge suure ja nähtava sildi. Võimalusi mitu. Vaata, mis kohalikul platsil kehtib. Siis on teada kes millisel kanalil.Ets wrote:... et kuidas ma tean ,et näiteks teisel lennutajal sama kanal pole ja kui on siis kas selleks peaks igaks juhuks alati kaasas olema mitu kvartsi?Et ka mina saaksin lennutada...
Ets wrote:Kas saan asjast õigesti aru ,et kvartsid on kõik sagedusega 35 mhz aga töötavad erinevatel kanalitel.
Jah, ja enamgi veel. Segamine ei ole mitte platsipõhine, vaid distansipõhine, niiet ka paar-kolm kilomeetrit üksteisest eemal töötavad sama kanali saatjad võivad samuti üksteist segada, kuigi mudelistid üksteist ega ka mudeleid ei näe.Ets wrote: Lugesin ka ohutustehnika reegleid ja kas on õige ,et ühel ja samal kanalil samal platsil lendavad lennukid hakkavad üksteist segama?
Jah, soovitav oleks omada vähemalt kahte kvartsipaari (saatja ja vastuvõtja), või siis kvartsivabat süntesaatorsüsteemi.Ets wrote: Siit siis ka minu küsimus, et kuidas ma tean ,et näiteks teisel lennutajal sama kanal pole ja kui on siis kas selleks peaks igaks juhuks alati kaasas olema mitu kvartsi?Et ka mina saaksin lennutada![]()
Vaata ringi. Kuskil siin oli vähemalt mingi tabel tüüpidest, asukohtadest ja sagedustest. Kui võimalik, võid sellest juhinduda, kuid "täiesti oma" kanalit Sa eesti piires vaevalt leiad. Seega tegelikult suht ükskõikEts wrote: Kui ma nüüd uued kvartsid ostan (mis sobivad saatja ja vastuvõtja pesadesse) siis kas peaksin kohe valima mingi kindla kanali või kui ma enam vähem kindel olen, et kedagi ega midagi läheduses pole siis algul suht ükskõik. Ja kas kanali number on ka vastuvõtjal kirjas, sest loogilisekt peaks siis ostma hoopis selle (vastuvõtja)järgi kvartsi.