Multiplex fpv

Saatjad, vastuvõtjad, servod, elektroonika jms
Post Reply
airforce

Multiplex fpv

Post by airforce »

Tervitus. Mul küsimus. Võtsin omale FPV (mul 5,8 Ghz varustus olemas) tegemiseks Multiplex Easy Star lennuki. (mootor tiiva taga) Sellel aga originaalis pole elerone. Ehk, et kuidas tavaliselt sellisel puhul hea teha oleks kas panna ruder eleronide kanalisse et saaks ühe kangiga paremini lennata või ei ole mõtet solkima hakata ja ruderit õigest kohast edasi kasutada ja teisele kangile jääb ainult kõrgustüür? Äkki kellelgi on kogemusi jagada? Muidugi võib sellele aretada ka ise mingid eleronid külge.
Kuno

Post by Kuno »

Mõistlik oleks aretada kohe eleronid külge,siis hiljem lihtsam teiste lennukitega lennata.Pöördetüür eleronide asemel on vähe riskantne-kui toimetada nagu tavaliselt kõrgustüüri ja eleronidega,võib lennuk väikestel kiirustel pöörisesse minna (peabki minema,kui kiirus maha võtta - kõrgustüür üles ja pöördetüür vasakule,ehk paremale).
[J]

Post by [J] »

Minul on kõrgustüür ja pöördetüür ühele käele pandud. Võit, et teise käe saab vabaks. Et kaldtüür sealsamas käib, pole seganud.
Õigetpidi lennus kävad nad samapidiselt, selili põõrdetüüri igaühel ei tasu testida!
Kaldtüüride vajadus sõltub täielikult tehnilisest ülesandest. Kui neis kasu pole, siis pole vaja!
Kuno

Post by Kuno »

Kaldtüüride vajadus sõltub täielikult tehnilisest ülesandest
eks see Easystar lendab ilmselt ka ainult pöördetüüri abil - ilmselt on nii projekteeritud.Kaldtüürideta saab hakkama siis,kui tiiva "v"kuju on suht suur või on tiib kõrvadega,aga suht sirge tiiva puhul lennuk pöördetüüri abil eriti keerama ei kipu - ajab vaid "külje ette" ja läheb ikkagi otse.Kui ise lennukit ehitad,siis tuleb selle iseäürasusega arvestada.
Aga,just - eesmärk,mida saavutada tahad,määrab,kas on elerone vaja või mitte.
cuprum

Post by cuprum »

Kusjuures, mina olen teinekord kasutand mitte kanalite ümber tõstmist, vaid pigem pannund puldist miksi peale. Saab kasutada põõrdekat otse, aga samas, kui näpud väga harjunud kaldega keerama, siis ka see toimib ;)

. o O ( Maitse asi, arvas sitik & haukas järgmise suutäie "kooki" )
airforce

Post by airforce »

Sänx nõuannete eest. Kuna ma suht harjunud lendama eleronide ja ruderiga eraldi siis ilmselt ma aretan sinna ise mingid eleronid. Kuna hakan lendama läbi prillide sellega siis hea kui ikka saan kaldpööret paremini teha. Muidugi kogemuse mõttes ma teen mõned lennud ikka enne ka lihtsalt ruderiga. Siis jälle targem.
Post Reply