tallinna mudelipoed.

See on koht, kus rääkida kõigest mudelitega seonduvast, mis teiste teemade alla ei lähe.
puldikas1

tallinna mudelipoed.

Post by puldikas1 »

Kas keegi teab kus kohas asuvad tallinnas mudelipoed.Kus müüakse helikoptereid ja muid asju. Võiks siis siia kirjutada poe nime ja umbes kuidas sinna saaks.

Ma tean ise kullot ja järvekeskuses asuvat kui see veel seal tegutseb pole ammu seal käinud. :)
olen algaja.
Meeldivad rc autod,helikopterid ja lennukid.

Helikopterid:Laser Hornet (LRP)
Sky Hornet (Fast Lane Rc)
JazZ

Post by JazZ »

Kullo keskuses asuv mudelipood ja Hobimaailm peaksid ainukesed allesolevad "päris" mudelipoed Tallinnas olema.

Hobimaailm: Paldiski mnt.102 Rocca Al Mare keskuse teisel korrusel (Tel: 6701464)
Fast Hobbies - Mudelipood internetis
Pärnu mudelipood - Lao tn 10-5, Pärnus
Tel: (+372) 712 00 11
E-post: info@fasthobbies.eu
Internetis: www.fasthobbies.eu
Ervin2

Post by Ervin2 »

jah,hetkel ainult need kaks ongi.
Harjumaa-Tallinn-Harjumaa
Spectrum DX9 2,4G
FOX EPO Glider 2,3M
DISCUS CS 2,6M
PROXIMA II 2,8M
CONDOR 2,5M
VOLARE 230
ELIPSOID EVO 280
Hot Pepper 3D
Durafly™ HyperBipe 900mm EPO
puldikas1

Post by puldikas1 »

see on halb et neid rohkem pole.
puldikas1

Post by puldikas1 »

Leitsin ühe veel nimi hobipood asub üks peatus enne järve selverit.

Üks on veel karupoeg puhhi ladu see asub nõmmel ja seal müüakse ka mingeid mudeleid ja muud träni see on lihtsalt pudi padi pood minuarust.
Kpe

Post by Kpe »

Hobikeskus Järvel on juba ammu kinni ja Karupoeg Puhhi käest Sa vaevalt midagi asjalikku saad.
puldikas1

Post by puldikas1 »

Mingei helikoptereid nad seal müüvad küll pizzo z ja muud sellist.
aretaja

Post by aretaja »

puldikas1 wrote:Mingei helikoptereid nad seal müüvad küll pizzo z ja muud sellist.
need pole kopterid, vaid mänguasjad.
R0mm

Post by R0mm »

Mitte "päris" poodidest asub üks näiteks aadressil www.claypitrc.eu kus saab tegelikult ka koptereid ja muid asju vaadata. Selleks tuleks lihtsalt enda soovist teada anda "kontaktandmete" alt leitavatel kontaktidel. Ma muidugi ei tea millist kopterit ja asju sa soovid näha, aga midagi ikka leidub mida saab vaadata ja ka käega katsuda.
Siirad vabandused et "päris" poodi ei ole veel olemas, seda viga on plaanis parandada kui soodne keskkond on tekkinud/tekitatud. Hetkel paraku "päris" töö on ka oluliseks segavaks faktoriks ja asjatundjaid poepidajaid eestimaalt kole keeruline leida :oops:
Kasulikku hobikaupa igale maitsele leiad siit:ClayPitRC
titan

Post by titan »

Mitte "päris" poodidest asub üks näiteks aadressil www.claypitrc.eu kus saab tegelikult ka koptereid ja muid asju vaadata.
Tegelikult on need seal väljas ka ju mänguasjad... :?
Nii kaua, kuni konkreetseid asju letil näha pole ja kohe ka osta ei saa. siis suhtleme välismaa netipoodidega.
On vast vahe, kas ma ootan meie vahendaja tellimust, või oma tehtud ja odavamat tellimust, kätte saan ikka enam vähem ühel ja samal ajal.
Raptor X50/Airwolf/Mi-24 Hint/Agusta 109/AH-1 Cobra/T-28 Trojan
don`t fly faste then yours angel can fly!
Kpe

Post by Kpe »

titan wrote:
Mitte "päris" poodidest asub üks näiteks aadressil www.claypitrc.eu kus saab tegelikult ka koptereid ja muid asju vaadata.
Tegelikult on need seal väljas ka ju mänguasjad... :?
Nii kaua, kuni konkreetseid asju letil näha pole ja kohe ka osta ei saa. siis suhtleme välismaa netipoodidega.
On vast vahe, kas ma ootan meie vahendaja tellimust, või oma tehtud ja odavamat tellimust, kätte saan ikka enam vähem ühel ja samal ajal.
No netist saab tavaliselt ikka kiiremini 8)
R0mm

Post by R0mm »

No vaadake, te juba vanad kalad, alla mingi trex 500 on kõik mänguasjad, aga kui inimene pole varem asjaga kuidagi seotud olnud siis on ka teisi koptereid huvitav näppida. Muide väike äratus, kõik mudelid on tegelikult mänguasjad! Poes väljasolev ei ole päris kõik mida näha saab ja minu väikse nupu idee pold inimesele iga hinna eest midagi maha müüa vaid lihtsalt pakkusin võimalust antud teemal otse suhelda. Kuskil ei ole mainitud milliseid koptereid inimene otsib ja näha tahab. Või peabki eeldama, et iga algaja tahab omale kohe kopterit mis maksab 3 Eesti keskmist palka?

See maailma netipoodidest tellimine on ka juba miljoneid kordi ära jutustatud teema. Vaba maa, igaüks käitub vastavalt enda soovile. Ei ole vaja seda ju igasse teemasse sisse pressida, me kõik teame et väljamaal on elu roosilisem isegi kui see tegelikult nii ei ole. Ma saan aru et pidev ärapanemine on eestlase lemmiktegevus, aga antud tegevuse kasutegur on null.
Kpe

Post by Kpe »

Läheb veidi OT... Jälle oskasin kedagi solvata :shock:
Ausalt öeldes võtan mütsi maha nende meeste ees, kes praegusel hetkel mudelipoodi Eestis üleval suudavad hoida. Netitellimiste all konstateerisin lihtsalt fakti. Mingit ärapanemist siin küll ei olnud. Selge see, et algajal on raske selles virr-varris orienteeruda. Siin tulevadki appi need paar allesjäänud poodi ja ühised kogunemised lennuplatsidel. Netipoest ju infot ei anta :). Ja käega tahaks ka ikka ju enne raha välja käimist katsuda.

T-Rex 500.... Muide T-rex 450 on mänguasjast päris kaugel.
R0mm

Post by R0mm »

Välismaa netipoodide suhtes on kindlasti õigus, et saab odavamalt, aga kindlasti mitte kõike. Tuleb tunnistada, et ka mul on osa hindu jaburalt kõrged, sest tarnija nõuab seda. Tuleb tunnistada, et kohati olen isegi eelistanud USA netipoode HH hulgihindadele, kuna USA-st saab oluliselt odavamatl. Eriti hea näide on castle kaup. Samas HH oma brändide tooted peaks meil siin päris hea hinnaga olema. Ma tean vähemalt ühte inimest kes sellega kindlasti nõus on-Jazz.

Muide netipoest info jagamisega on nii, et kes küsib, see saab nii infot kui ka käega katsuda, vähemalt minu poekese puhul. Kui isegi katsuda ei saa, siis kogu info mis mul on jagan rõõmuga ära. Muide 450-klassi kopter on täitsa tutvumiseks olemas.

Päris pole pidamine praegusel ajal on tõesti üks tänamatu ettevõtmine. 2009. aasta detsembris oli mul tõsine plaan Hobikeskuse ostmiseks, aga pärast finantspoolega tutvumist ja raamatupidajaga arutamist jäi see siiski katki. Hobikeskus säilis nii kaua ainult tänu sellele, et omanikud olid sinna paar viimast aastat tohutuid summasid oma raha sisse pannud, mille eest oleks võind hoopis näiteks luksusautosid osta.

Muidugi minu soovitus oleks toetada siiski Eesti poode kui hinnaerinevus just väga suur pole ja ooteaeg sama, kuna mida rohkem ostetakse kohalikest poodidest, seda suuremaks ja paremaks muutub tootevalik. Seda et kohalik poepidaja teilt 7 nahka koorib pole mõtet karta. mina näiteks pole oma tegevusest kahe aasta jooksul sentigi kasumit võtnud ega palka maksnud. Kõik tulud on otsejoones ettevõtmisesse tagasi rännanud.

Kokkuvõtteks siis, et netipood ei ole karu koobas, võib ka sinna külla minna.
JazZ

Post by JazZ »

Tulles (osaliselt) tagasi algse teema juurde, siis mina soovitaks esimeseks kopteriks E-flite Blade mCX. Seda peaks saama nii mõnest reaalsest mudelipoest kui ka mõnest virtuaalsest mudelipoest.
Ja kui me selle hinda eestis ja usa's võrdleme, siis eestis maksab see 1410.- krooni.
Usa's maksab see 99,99 x 12 + 20% = 1439,86
http://www.horizonhobby.com/Products/De ... D=EFLH2200
Eks nüüd võib igaüks ise otsustada kus on HH tooted kallimad. EU poodidest ma ei hakka rääkimagi, vaadake ise hindasid. Ja transpordist me veel ei rääkinud...

Muidugi müüakse eestis ka kaubamärke mille hind on meil kallim kui mujal maailmas. Paraku tuleneb see sellest et meie kogused on mõtetult väikesed ja seetõttu meie poed ei saa hulgiladudest asju sama hinnaga mis suured poed mujal maailmas.

Mis puutub sellesse et meie poodides midagi kohapeal olemas ei ole, siis täpselt selle pärast ei olegi, et kõike ostetakse välismaa netipoodidest. Ja kuni see nii on, ei muutu ka meil midagi. Teine põhjus on muidugi ka see et meie mudeliturg on nii väike ja erinevaid tooteid ja kaubamärke on nii palju, et kõike ei ole siin lihtsalt mõtet hoida, seda ei ole lihtsalt võimalik maha müüa mõistliku aja jooksul.

Mis puutub reaalse poe pidamisse eestis, siis võin kinnitada, et see ei tasu ennast ära. Samas ka korraliku netipoe pidamine ei ole odav lõbu. Aga reaalsus on see, et ainult netipood ka ei toimi, inimesed ei julge ainult virtuaalsest poest osta.

Ma tean et paljud teist seda kõike ei usu. Kuskit on tulnud arvamus et Eesti mudelipoed võtavad tohutut vaheltkasu. Reaalsus on paraku teistsugune...

Nüüd võiks selle teema üldse poolitada.
Ervin2

Post by Ervin2 »

Kui me kõik toome sealt -USA & Hiina,lootes võita mõne krooni,siis varsti pole Tallinnas enam ühtegi mudelipoodi ja Jazz võib ka kontori sulgeda. Ja siis hakkab pihta uus virin.... ja nii edasi.

Ja kõike ei saa ka hiinast ja USA*st soodsamalt,toll ja transa juba teevad oma töö suuremate tellimuste korral,on ka selliseid kaste mida meile ei saadetagi.
Spectrum DX9 2,4G
FOX EPO Glider 2,3M
DISCUS CS 2,6M
PROXIMA II 2,8M
CONDOR 2,5M
VOLARE 230
ELIPSOID EVO 280
Hot Pepper 3D
ussimuna

Post by ussimuna »

Lihtsalt oma subjektiivne arvamus ... Mina käisin mingi aeg tagasi oma nimekirjaga ringi. Tuleb tunnistada, et ei saanud mitte midagi ja tellida pole ka võimalik ... Kullost oleks midagi leidnud, aga kui jõudsime saatmiseni, siis pehmelt öeldes, rõõmust nad just hüppama ei hakanud. Sry. rohkem ei tülita. Tallinnasse käik läheb paraku kordi rohkem maksma, kui Hiina tellimus ja toll. Jazz´i käest olen ostnud küll "valmistoodangut", tal õnneks seda viimast häda pole olnud, isegi haigest peast voodis sirakil olles, saatis kola ära :wink:
JAh ma saan aru, et tuleks toetada omasid. Jah ma saan aru, et terve Eesti mudelikola käive on väiksem, kui kuskil pisilinna kaubamaja mudelikäive ja seetõttu tehase jaoks on meie poed pigem jaeostjad, millest ka hinnad. JAveel need soovituslik-kohustuslikud hinnad :wink:
Aga selle peale tuleks mõelda poe tegemisel, kas pisikese Eesti ca. viiskümmend (vabandan ja loodan, et kindlasti rohkem) mudelisti tekitavad piisavalt käivet. Tagantjärgi tarkus pidi küll täppisteadus olema ...
Jah ise olen samasugune. Mitte küll mudelipoega, hoopis teine valdkond. Sellel aastal panen poe kinni. Mis parata, ise olin loll ja lootsin. Hind pani ikkagi kokkuvõtteks asja paika.
JazZ

Post by JazZ »

ussimuna postitusest jääb mulje nagu mudelipoe omanikud siin kurdaksid... Vastates Su väitele, ma mõtlesin sellele enne poe tegemist ja ma ei kurda. Kurdavad tarbijad, et midagi ei ole ja et kõik on kallis, ma lihtsalt püüdsin selgitada miks see nii on (kui on).

Kusjuures need 50 tõsist mudelisti Eestis ei puutu minu poe käibesse absoluutselt, tõsised mudelistid ei osta peaaegu mitte midagi minult (heal juhul mõne saatja, et garantii saada) ja sellega ma olin juba enne arvestanud.

Ma lihtsalt tahtsin öelda et reaalse mudelipoe pidamine ei ole ärilises mõttes mõistlik meil ja seda tõestab ka fakt, et aasta alguses lõpetasid meil päris mitu mudelipoodi tegevuse.

Tore on, et mõned mudelipoed veel alles on, vähemalt on nendel inimestel kes ei oska või ei taha välismaa netipoodidest tellida, ka koht kuhu sisse astuda...
Ervin2

Post by Ervin2 »

Olles ise pisut kursis sellealase kaubandusega,võin öelda,et tõsisel mudelistil ei ole ehk tõepoolest eriti tihti mudelipoodi asja,kõik mis tal on vaja on suht spetsiifiline ja kuulub nn. tuunugjuppide hulka (tuleb tellida ,või teha lasta). Samas poodides - meie omades ,võiks kindlalt kohal olla selliseid enam vähem elementaarseid vidinaid nagu propid,sinnerid ,servod,vastuvõtjad jne,alati vajalikku ei leia,ei saa ka kõiki asju tellida,totter on paari spinneri ja mõne laba pärast saksa-austria poodidest tellida,eriti kui kiiremini soovid - vot siis läheb kalliks jah.

Rahvast meelitatakse kauplusse ikkagi ilusa mänguasjaga - hiljem aga võib sellest alles tõsine mudelismihuvi välja kasvada......krt,kuigi sedasorti teemasi on siin foorumis ennegi jahutud.
Spectrum DX9 2,4G
FOX EPO Glider 2,3M
DISCUS CS 2,6M
PROXIMA II 2,8M
CONDOR 2,5M
VOLARE 230
ELIPSOID EVO 280
Hot Pepper 3D
puldikas1

Post by puldikas1 »

Lähen homme vaatan viimased tallinna mudelipoed üle mis seal müüakse. Kullo ja rocca al mare keskuses olev pood. :)
olen algaja.

titan

Post by titan »

Aga mis soov sul on?
Mida otsid? Siis teaks keegi äkki konkreetsemalt soovitada, mida tasub osta ja mida mitte :wink:
puldikas1

Post by puldikas1 »

olen algaja ja võibolla mingi väiksem helikopter,lennuk või paat.. odavamat sorti.
olen algaja.

titan

Post by titan »

Kopterit võiksid Pärnust otsima minna, Jazzi poes on need kohe ka olemas Blade näol. Kohale minnes pidi isegi demo lende poes tehtama.
Ei ta purune, ei lõhu toas mööblit ja lõbu jagub kauemaks võrreldes Lamadega, mis ikka iga kukkumise järel sättimist tahab.
Tallinna lettidelt pole sellele midagi vasta panna.
Lennukitest eriti midagi suurt ei tea, aga vahust plaanereid ja ülatiivalisi ikka soovitatakse siin, eks need teemad leiad ise ka üles siit foorumist. Pigem vast mõni ülatiivaline.
Paat on teema, millest ruttu isu täis saab, kuna tema võimalused suht piiratud. Vees otse, paremale ja vasakule ja see on kõik :?
puldikas1

Post by puldikas1 »

kas see on hea helikopter algajale või.

http://www.fasthobbies.eu/blade-mcx-rtf-p-1923.html
olen algaja.

titan

Post by titan »

Ta on sellest valikust kõige odavam ja samas ka teistest vanem mudel. Uuem pidi vähe täiustatud ja vastupidavam olema.
Mina alustaks läbirääkimisi selle lehe valiku suhtes : http://www.fasthobbies.eu/helikopterid- ... 55_94.html
Kui viitsid kohale minna, saad käega katsuda ja vaadata neid ning saad aru, mis vahe neil kolmel erineval tüübil on ja mis sulle enam sobiks.
Co-axial võiks ta esimeseks kopteriks olla küll.
Kui oled juba simu lasnud, siis saaksid ka sellega vast hakkama juba: http://www.fasthobbies.eu/blade-msr-bnf-p-2093.html
See on vähe nobedam ja tundlikum. Vastupidavus kõigil enam vähem sama.
Kusagil on siin ka teema, kus nende kõigi erinevused ära toodud on.
Osa neist on koos pudiga, osale saad eraldi Spektrumi puldi juurde soetada, et hiljem teda ka teistel mudelitel kasutada: http://www.fasthobbies.eu/spektrum-dx6i ... -2107.html
tuupola

Post by tuupola »

JazZ wrote:Mis puutub sellesse et meie poodides midagi kohapeal olemas ei ole, siis täpselt selle pärast ei olegi, et kõike ostetakse välismaa netipoodidest. Ja kuni see nii on, ei muutu ka meil midagi
Ja nii kaua kui kohapeal ei ole ja tarneaeg on 2-3 nädalat ostetakse parem välismaa netipoest kus tarneaeg on 1 nädal. Nõiaring.

Mina proovin alati kui võimalik toetada kohaliku ettevõtjad ehk Kullo ja Fasthobbiesi. Aga kahjuks 90% minu rahast läheb ikka välismaa poodidele.
titan

Post by titan »

Meenutan igatsevalt seda aega, kus kollaselt katkise kopteriga koju minnes sai Pilotagest läbi käidud ja kopter taas korda tehtud.
Nüüd on omal teine kopter lauasahtlis igaks juhuks laiali ja kui see sahtli põhi hõredaks jääb saab Inglismaalt Midlandist uus ports tellitud, mis £25 eest järgmisel päeval mul UPS-ga ukse taga on.
Selle võlusahtli pakutud rõõmu on nii mõnigi teine mees tunda saanud... :wink:
JazZ

Post by JazZ »

puldikas1 wrote:kas see on hea helikopter algajale või.

http://www.fasthobbies.eu/blade-mcx-rtf-p-1923.html
See Blade mCX peaks algajale parim valik olema, lihtne lennata, lendab väga hästi, vastupidav ja üsna hea hinnaga ka.

Järgmine variant oleks mCX2 > http://www.fasthobbies.eu/blade-mcx2-p-3053.html
Aga kui ma nüüd aus olen, siis ma pole päris kindel kas see uus mCX2 600.- krooni võrra parem on... Enamus uuendusi sobivad ka vanale mCX'le, nii et on võimalik hiljem juurde osta.
R0mm

Post by R0mm »

titan wrote:...Tallinna lettidelt pole sellele midagi vasta panna...

Väide ei vasta tõele, Tallinnas letis Blade mCX täitsa saadaval! Ei ole vaja selleks Pärnusse sõita, et mCX-i katsuda saaks.

http://shop.claypitrc.eu/product_info.p ... ts_id=1695
Kpe

Post by Kpe »

titan wrote:Meenutan igatsevalt seda aega, kus kollaselt katkise kopteriga koju minnes sai Pilotagest läbi käidud ja kopter taas korda tehtud.
Nüüd on omal teine kopter lauasahtlis igaks juhuks laiali ja kui see sahtli põhi hõredaks jääb saab Inglismaalt Midlandist uus ports tellitud, mis £25 eest järgmisel päeval mul UPS-ga ukse taga on.
Selle võlusahtli pakutud rõõmu on nii mõnigi teine mees tunda saanud... :wink:
:D
Post Reply